Comuna Remetea desfășoară și un proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare menajeră, finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI).
Comuna Remetea se află în plină dezvoltare, cu mai multe proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii, finanțate din diverse surse. Unul dintre cele mai importante proiecte este cel de reabilitare și modernizare a străzilor din satul Meziad, aprobat prin programul Anghel Saligny. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 24 de milioane de lei.
„Astăzi avem aproximativ 70% din acest proiect deja realizat. Acest lucru înseamnă asfaltări, rigole, podețe, accesorii, trotuare și accesurile la persoane acasă, la gospodării. Trotuarele sunt asfaltate cu o nuanță diferită pentru a evidenția clar separarea față de carosabil. Deocamdată, am primit jumătate din finanțare, adică 12 milioane de lei din bugetul Ministerului”, a explicat primarul Ionel Stelian Copil.
Cealaltă jumătate de finanțare, de 12 milioane de lei, este încă în discuții, urmând să fie virată în perioada următoare.
În plus, comuna Remetea desfășoară un proiect de extindere a rețelei de apă și canalizare menajeră, finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Acest proiect vizează rețelele de canalizare din trei sate: Petreasa și Drăgoteni, integral, și anumite părți ale satelor Șoimuș și Remetea, care nu au fost incluse în proiectele anterioare finanțate prin PNDL II, datorită faptului că depășeau sursa de finanțare aprobată.
„Astăzi, prin proiectul susținut de CNI se rezolvă două străzi care au rămas în Remetea și cele din satele Petreasa și Drăgoteni. În satul Șoimuș, lucrările sunt aproape finalizate, iar în Drăgoteni, aproximativ 50% din rețea este deja realizată. Urmează să ne concentrăm pe satul Petreasa, unde lucrările vor fi mai complicate din cauza drumului județean care merge în paralel. Am ales să lucrăm mai întâi în Drăgoteni și Șoimuș datorită condițiilor favorabile din timpul verii, când pânza freatică este mai scăzută”, a adăugat primarul Copil.
Teodora Mihai