Skip to main content

Școala Gimnazială nr. 11, la 94 de ani

 |  Teodora Mihai  | 

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 din Oradea au fost, zilele trecute, martorii unei zile de neuitat. Împreună cu profesorii lor, aceștia au marcat 94 de ani de existență a unității de învățământ.

O serie de activități vesele și antrenante au avut loc cu această ocazie, elevii, profesorii și întregul personal al instituției au demonstrat încă o dată că această școală nu este definită doar de zidurile sale, ci de spiritul vibrant care domnește între ele.

Evenimentul a început cu alocuțiunile directorului prof. Adrian Ciuciu și ale adjunctei pentru secția maghiară, prof. Ramona Lucaciu. În discursurile lor, aceștia au subliniat importanța educației și a valorilor promovate de Școala Gimnazială Nr. 11.

Programul artistic a fost deschis de eleva Lorena Ghib din clasa a VIII-a D, care a interpretat melodii populare românești. Vocea ei caldă și interpretarea plină de sensibilitate au cucerit inimile celor prezenți, marcând un început perfect pentru festivități.

Unul dintre cele mai emoționante momente ale zilei a fost oferit de elevii clasei a IV-a A, coordonați de învățătoarea Carmen Matei. Aceștia au încheiat programul lor artistic cu cântecul „Ce mică-i vacanța mare”, o piesă simbolică a copilăriei care a adus zâmbete și nostalgie pe fețele tuturor.

Continuând pe aceeași notă, elevele Raluca Popa și Maria Ciucioiu din clasa a VIII-a D, sub îndrumarea prof. Daniela Copil, au prezentat noul imn al școlii.

Versurile pline de semnificație, adaptate după melodia îndrăgitului cântăreț Smiley, au transmis mesajul generației actuale: „Vreau să cânt când se cuvine/ Să învăț cât mai bine/ Să-mi iubesc prietenii așa cum mă iubesc pe mine/ Vreau să învăț din plăcere/ Știința-i o avere…”.

După acest moment, directorul Adrian Ciuciu a dat startul activităților outdoor. Meciul de fotbal între clasele a VII-a și a VIII-a a adus o atmosferă competitivă, dar prietenoasă, în timp ce elevii mai mici s-au bucurat de activități distractive pe grupe, desene pe asfalt și concursul „Școala 11 – Unu și Unu”, coordonat de director adjunct prof. Galutz Carmen și de consilierul educativ prof. Checicheiș Sanda.

Concursul a fost o ocazie excelentă pentru elevi să își demonstreze cunoștințele despre istoricul școlii și să promoveze valorile acesteia prin afișe creative. Jurizarea a fost realizată de un juriu dedicat, format din profesoarele Alina Șaitoș, Palyi Eva, Lovadi Andrea și Tarr Tunde.

Elevii s-au remarcat prin creativitate și implicare. La învățământul primar, secțiunea afiș, au strălucit elevii din clasele a III-a: Șerban Iulia Maria, Cozma Paula, Jolța Iosua, Sabău Andrei, Manci Valeria și Ujlaki Kristof. La învățământul gimnazial, locul I a fost cucerit de elevii din clasele a VII-a: Alecsoae Rebeca, Popa Daria, Ciucioiu Iulia, Gabor Cătălina și Pantiș Ariana.

Ziua s-a încheiat într-o notă de sărbătoare pură, când toți participanții, de la elevi la profesori și personal auxiliar, s-au prins spontan într-o horă uriașă. Acest moment de unitate și bucurie a demonstrat că valorile Școlii Gimnaziale Nr. 11 – Curajul, Judecata înțeleaptă, Integritatea, Perseverența, Respectul, Responsabilitatea, Autodisciplina, Creativitatea, Implicarea și Performanța – sunt trăite zilnic de toți membrii comunității școlare.

Ziua Școlii Gimnaziale Nr. 11 a fost o adevărată sărbătoare a spiritului comunitar și a bucuriei de a învăța împreună. Această zi specială a reamintit tuturor că, într-adevăr, „Nu zidurile fac o școală, ci spiritul ce domnește într-însa” (Ferdinand I).

În activitățile dedicate Zilei Școlii au fost implicați toți profesorii, coordonați de Carmen Galutz și Sanda Checicheiș. O mână de ajutor a fost dată și de bibliotecara Mariana Lup.

 Teodora Mihai