„Make IT in Oradea” caută antreprenori ambițioși pentru a le finanța ideile
„Make IT in Oradea” caută antreprenori ambițioși pentru programul Bright Labs Incubator, cu oportunități de finanțare de până la 50.000 de euro.
Oradea. „Make IT in Oradea” propune un program dedicat fondatorilor și antreprenorilor ambițioși din Europa Centrală și de Est pentru a-și duce ideea de afaceri de la germinare la realizare în doar 6 luni.
„Bright Labs Incubator” a ajuns la a 4-a ediție, oferind posibilități de finanțare de 50.000 și granturi în valoare de 2.000 de euro. Programul este în regim hibrid, având întâlniri, ateliere, consultanță și mentorare atât în persoană, cât și online.
Durata totală a programului este de șase luni, din data de 20 mai până în octombrie 2024.
Termenul limită de înscrieri este 10 iunie 2024, iar înscrierile se fac pe pagina Bright Labs Incubator.
Structura programului
Etapa I: Bright Labs Initiate – 5 săptămâni de sesiuni online dedicate construirii fundației necesare la începutul drumului în antreprenoriat. Citește aici infograficul cu toate sesiunile online. De asemenea, participanții primesc acces la o bibliotecă cu conținut și cursuri valoroase, informații relevante adunate de mentorii programului și structurate în ordine cronologică pentru dezvoltarea afacerii sau produsului participanților.
Finalul primei etape constă în evaluarea ideii prin înregistrări de 2 minute în care participanții vor prezenta oportunitatea de afacere și componența echipei. Astfel, maximum 40 de startup-uri vor fi selectate pentru etapa de interviu, desfășurată fie în Oradea, fie online.
Etapa II: Bright Labs Incubator – 15 startup-uri vor fi selectate pentru etapa de incubare.
Echipele selectate vor primi un grant în valoare de 2.000 euro.
Etapa de incubare începe pe 9 iulie 2024 cu „Startup Camp”, o experiență de neuitat pentru fondatori. Aceștia vor fi scoși din zona de confort prin provocări și diverse activități în natură și în orașul Oradea, având ocazia să discute cu alți fondatori experimentați și să se familiarizeze cu oportunitățile locale. Scopul taberei este de a uni echipele de la începutul programului, de a crea un mediu prietenos de lucru, de a oferi sprijin, feedback și colaborare.
Pe durata acestei etape, startup-urile vor avea parte de ateliere practice livrate de mentori internaționali cu experiență în domeniu. Acestea vor mai beneficia de un spațiu de coworking, oferit gratuit în Cetatea Oradea și de echipe de profesioniști puși la dispoziție de Bright Labs pentru a lucra cot la cot cu echipele pe următoarele domenii: programare, design, produs, administrație business, finanțe și chestiuni legale.
Fondatorii care se mută în Oradea pe durata programului vor primi cazare gratuită, o masă pe zi și un grant în valoare de 1.000 euro.
Etapa III: Bright Labs Demo Day – etapa de incubare se încheie la finalul lunii octombrie cu evenimentul „Bright Labs Demo Day”. Evenimentul va expune startup-urile la un număr mare de investitori, devenind eligibile pentru finanțarea de până la 50.000 euro, oferită de Make IT in Oradea.
Beneficii
„Pe lângă posibilitatea investiției de cinci cifre, fondatorii vor beneficia de dezvoltare personală și profesională prin ateliere practice, mentori de primă clasă, echipe de programatori și designer, spații dedicate de coworking, granturi și oportunități de finanțare, stimulent financiar pentru mutare în Oradea și alte beneficii pecuniare. Edițiile anterioare (2021-2023) au însumat 3 cohorte, 26 absolvenți (alumni), 120.000 euro oferiți în granturi, peste 1.000 ore de mentorare, 215.000 euro finanțați în 5 startup-uri”, spune Rebeca Avram, community manager la Bright Labs Incubator
Despre “Make IT in Oradea”
„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de antreprenoriat. Inițiativa este construită pe trei direcții: dezvoltarea abilităților antreprenoriale și consolidarea comunității de startup-uri, finanțări și facilități fiscale pentru companii de IT, păstrarea și atragerea talentelor prin acordarea de burse pentru elevi și studenți, și integrarea lor în comunitatea locală de startup-uri.
Teodora Mihai
Foto: Make IT Oradea