Skip to main content

Șapte profesoare din Bihor, nominalizate la premiile „Directorii Anului 2024”

 |  Crina Dobocan  | 

Șapte profesoare din județul Bihor se află printre dascălii nominalizați la premiile „Directorii Anului 2024”, o competiție organizată de Asociația pentru Valori în Educație (AVE). ONG-ul recunoaște performanțele deosebite ale directorilor de unități de învățământ din România. Câștigătorii vor beneficia de o finanțare de 3.500 de euro, bani ce vor fi destinați dezvoltării unor proiecte educaționale la nivelul școlilor și grădinițelor pe care le conduc.

Printre profesoarele nominalizate din Bihor se numără Alexandra Micula, directoarea Liceului Tehnologic Special nr. 1 din Oradea, și Eugenia Codruța Lup, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Avram Iancu. Acestea concurează în secțiunea „Antreprenoriat”, fiind recunoscute pentru inițiativele inovatoare și abordările moderne aduse în managementul unităților de învățământ.

Egalitate de șanse

În categoria „Egalitate de șanse”, județul Bihor este bine reprezentat prin patru profesoare: Otilia Andrada Șulea (directoarea Grădiniței cu program prelungit nr. 53, Oradea), Ramona Nicoleta Moț (director la Școala Gimnazială nr. 1, Abram), Daniela Tutoș (director la Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca) și Mariana-Simona Bocșan (directorul Școlii Gimnaziale „Lucreția Suciu”, Oradea). Aceste cadre didactice sunt recunoscute pentru eforturile depuse în promovarea egalității de șanse și incluziunii în educație.

De asemenea, Otilia Andrada Șulea a fost nominalizată și la categoria „Inovare”, alături de Tatiana Șinca, directoarea Școlii Gimnaziale „Iosif Vulcan” din Holod, pentru soluțiile creative și metodele didactice moderne implementate în instituțiile pe care le conduc.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale. Evenimentul facilitează parteneriate între școli, companii și ONG-uri, amplificând impactul educației dincolo de spațiul imediat al școlii”, sunt de părere organizatorii competiției.

În premieră, ediția din acest an include patru etape de jurizări regionale, dintre care una va avea loc la Oradea, pe 12 septembrie 2024. În cadrul acestei jurizări, reprezentanți ai unor companii de top din România, alături de membri ai sectorului neguvernamental, elevi, inspectori școlari și reprezentanți ai mass-media vor evalua performanțele și proiectele propuse de finaliști. Câștigătorii fiecărei categorii vor fi desemnați pe baza punctajului obținut în urma interviurilor și evaluărilor.

Gala „Directorii Anului 2024” va celebra excelența și inovarea în educație, punând în lumină modele de bune practici și oferind recunoaștere meritelor unor directori dedicați transformării sistemului educațional din România.

Crina Dobocan

Simona Bocșan

Daniela Tutos