Skip to main content

Proiecte noi pentru școlile din Bihor

 |  Teodora Mihai  | 

14 unități de învățământ din Bihor au obținut granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Acestea se alătură celorlalte 66 de școli care implementează deja programul. Valoarea cererilor de finanțare pentru cele 80 de școli implicate în program depășește 13.5 milioane de euro.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a semnat contractele de finanțare pentru încă 14 școli care au obținut grant-uri în vederea implementării Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Acestea se alătură celorlalte 66 de școli care implementează deja programul.

Astfel, valoarea totală a cererilor de finanțare aferente celor 80 de școli se ridică la peste 13.5 milioane de euro.

Suma alocată celor 14 școli noi se ridică la 11.779.148 lei, din care 9.898.445 lei sunt fonduri nerambursabile, iar 1.880.703 lei reprezintă  TVA-ul aferent.

Cele 14 școli noi incluse în program sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Cociuba Mare, Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș, Școala Gimnazială nr. 1 Rieni, Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea, Școala Gimnazială nr. 1 Săcădat, Școala Gimnazială nr. 1 Ceica, Școala Gimnazială nr. 1 Spinuș, Școala Gimnazială „Jako Zsigmond” Roșiori, Școlile Gimnaziale nr. 1 Butani, Remetea, Tileagd, Sâmbăta, Hotar și Buduslău.

Inspectorul școlar general, Horea Abrudan, a transmis felicitări către directorii și echipele acestora pentru angajamentul și implicarea de care dau dovadă.

„Felicitări directorilor și echipelor acestora pentru implicare. Sunt încrezător că activitățile desfășurate în cadrul programului aduc un plus educației elevilor și fiecărei comunități în parte”, a subliniat inspectorul școlar general.

Potrivit acestuia, scopul principal al schemei de granturi este prevenirea abandonului școlar și reducerea ratei de părăsire timpurie a școlii. Mai mult decât atât, se urmărește creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la secundar superior, fie că vorbim despre liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Teodora Mihai
Foto cu caracter ilustrativ, Caritas Catolica