Skip to main content

Peste 25.000 de voluntari din Oradea și județul Bihor s-au înscris în campania „Let’s Do It, Romania”

 |  Crina Dobocan  | 

Peste 25.000 de voluntari din Oradea și județul Bihor se alătură campaniei „Let’s Do It, Romania!”. Evenimentul este organizat în cadrul Zilei de Curățenie Națională, care va avea loc pe 21 septembrie 2024. Bihorul devine unul dintre cele mai implicate județe din țară în această inițiativă globală, ce reunește anul acesta 198 de țări și peste 19 milioane de voluntari în efortul comun de a curăța mediul înconjurător.

Organizatorii campaniei din Bihor (Mihai Pop și Filip Bernard Barabaș) și-au propus să mobilizeze nu doar locuitorii, ci și reprezentanții instituțiilor publice, unităților de învățământ, companiilor și ONG-urilor locale.

Ne bucurăm de un răspuns extraordinar din partea bihorenilor și ne așteptăm la o participare semnificativă, cu peste 25.000 de voluntari înscriși. Este o dovadă a implicării comunității locale în protecția mediului. Ne bucurăm că instituțiile publice din Bihor se implică în proiect și de sprijinul RER, ECOLECT & AVE Bihor.”, a declarat Barabaș Bernard Filip, cel care împreună cu antreprenorul Mihai Pop, coordonează campania din Bihor a „Let’s Do It, Romania!”

Alături de întreaga lume

România va fi parte din efortul global de curățenie alături de alte 198 de țări care s-au alăturat inițiativei „World Cleanup Day”. Din 2009, „Let’s Do It, Romania!” a mobilizat peste 2,4 milioane de voluntari care au contribuit la reducerea deșeurilor din natură, iar această ediție promite să fie una dintre cele mai mari de până acum.

Pe 16 septembrie 2009, am lansat Let’s Do It, Romania! și am invitat toți locuitorii României să ni se alăture pentru a curăța deșeurile din natură. Cincisprezece ani mai târziu, după mii de acțiuni de ecologizare și cu peste 2.4 milioane de voluntari care ne-au ajutat să ne scriem povestea, vă invităm să participați din nou în această zi de curățenie națională, împreună cu 198 de țări din întreaga lume. Doar împreună arătăm că puterea comunității poate schimba lumea! România a fost mereu în fruntea acțiunilor de ecologizare la nivel global. Puterea comunității ne arată că doar împreună putem schimba lumea, iar mobilizarea din Bihor este un exemplu clar în acest sens”, a adăugat Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!

Cum poți să te implici?

Participă la Ziua de Curățenie Națională pe 21 septembrie. Înscrierile se fac pe site-ul oficial: https://app.letsdoitromania.ro/login.

Devino voluntar în echipa de organizare.

Donează pentru echipamentele necesare voluntarilor: corporate@letsdoitromania.ro.

„Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială de protecție a mediului din România, activă de peste 14 ani. Prin organizarea Zilei de Curățenie Națională și multiple alte proiecte educaționale și de reciclare, asociația promovează un stil de viață sustenabil și responsabilitatea față de mediu.

Inițiativă legislativă

Let’s Do It, Romania! a pornit demersurile legislative ca Ziua de Curățenie Națională în România să fie recunoscută la nivel național, iar pe 16.04.2024, inițiativa a fost depusă în Senatul României și în prezent este înregistrată cu numărul L312/2024. Proiectul de lege a primit votul Senatului urmând a fi dezbătut și votat de către Camera Deputaților.

Obiectivele acestui demers sunt întărirea legilor de protecție a mediului, reducerea deșeurilor depozitate ilegal, încurajarea implicării cetățenilor și autorităților, precum și promovarea educației ecologice și a gestionării corecte a deșeurilor”, explică Hâncu.

Ca o recunoaștere importantă a impactului constant și consistent asupra durabilității globale a mediului, pe data de 24 iulie 2023, la Roma, eforturile World Cleanup Day au fost apreciate cu Premiul Națiunilor Unite pentru Mobilizare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, datorită impactului său profund asupra sustenabilității globale a mediului.

Pentru mai multe informații despre campania din județul Bihor și activitățile „Let’s Do It, Romania!”, puteți să vizitați www.letsdoitromania.ro.

Crina Dobocan