Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației și-a aranjat un laborator cu sprijinul unei companii germane.
Departamentul de Electronică și Telecomunicații din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației este preocupat constant de îmbunătățirea bazei materiale de care dispune în vederea unei mai bune pregătiri a studenților.
Astfel, în baza unui protocol de colaborare între Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației și Compania EBM-PAPST Oradea, Departamentul a beneficiat de dotarea unui laborator de electronică cu echipamente de ultimă tehnologie în valoare de 20.000 euro.
Reprezentanții companiei au avut o întâlnire cu studenții, joi, la Universitatea din Oradea.
Colaborarea dintre Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației Compania EBM-PAPST Oradea s-a dovedit una fructuoasă, cea din urmă susținând dezvoltarea viitoarei generații de ingineri pregătiți la Universitatea din Oradea, aceștia având posibilitatea de a face stagii de intership remunerate și de a realiza proiecte de diplomă în cotutelă cu specialiștii companiei.
Printre altele, un factor important de care pot beneficia studenții universității orădene este efectuarea practicii de domeniu și de specialitate în cadrul companiei.
Grupul EBM-PAPST este o companie cu sediul central în Mulfingen, Baden-Württemberg, Germania fiind un lider global în producția de ventilatoare și motoare electrice. Compania are peste 20.000 de produse în portofoliu.
În România, EBM-PAPST și-a început activitatea în Oradea, în decembrie 2017, ajungând în prezent la aproape 450 de angajați și o investiție de 25 milioane de euro. La finele anului 2023, EBM-PAPST a ajuns la o cifră de afaceri de aproape 65 de milioane de euro.
Compania a demarat noi proiecte ambițioase, dezvoltarea, atât al unui unui hub de cercetare și dezvoltare (R&D), cât și a unui hub IT.
„Mulțumim partenerilor noștri pentru implicarea și susținerea viitoarei generații”, a afirmat șef. lucr. dr. ing. Adrian Burca, Directorul Departamentului Electronică și Telecomunicații.
Teodora Mihai