Fructele uscate trebuie spălate înainte de consum, deoarece sunt tratate cu substanţe chimice pentru a prelungi perioada de valabilitate şi pentru a preveni alterarea lor.
De asemenea, trebuie îndepărtat stratul de praf şi murdărie care se poate aşeza pe acestea, susţin experţii.
O primă metodă este scufundarea fructelor uscate în apă caldă, în care trebuie lăsate timp de 40 de minute pentru a elimina aditivii chimici. Apoi, se clătesc bine sub jet de apă.
A doua metodă este adăugarea de apă clocotită peste fructele uscate. După ce acestea sunt acoperite cu apă fierbinte, trebuie clătite cu apă rece.
Această metodă permite îndepărtarea rapidă a murdăriei şi a substanţelor chimice.
Toate fructele uscate sunt de obicei tratate cu dioxid de sulf (E220) pentru a ucide germenii şi a le păstra culoarea.
Este un conservant sigur, dar este totuşi bine să fie spălate.
Fructele uscate de casă, care nu sunt prelucrate chimic, nu necesită astfel de proceduri.
Sursa: RadioCluj.ro