Skip to main content

Festivalul-concurs „D’ale porcului” devine Turneul Campionilor. Ediția a XII-a aduce laolaltă cele mai bune echipe din istoria competiției

 |  Maria Pascalau  | 
Foto: Festivalul-Concurs „D'ale Porcului”
Foto: Festivalul-Concurs „D’ale Porcului”

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului-concurs „D’ale porcului” se vrea să fie una de neuitat. Organizatorii au pregătit un adevărat Turneu al Campionilor, invitând în competiție ocupantele locurilor I, II și III de la primele 11 ediții ale îndrăgitului eveniment culinar.

La acestea se vor adăuga, la cerere, alte echipe din județul Bihor, dar și echipe din alte județe ale țării și din străinătate, pentru a transforma competiția într-o adevărată sărbătoare gastronomică internațională.

Evenimentul se va desfășura, în premieră, în parcarea de la intrarea în stațiunea Băile Felix, în perioada 15–16 noiembrie 2025, grație unui parteneriat solid cu Primăria Sânmartin și Asociația pentru promovarea turismului în stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai.

Foto: Festivalul-Concurs „D'ale Porcului”

Pentru tinerii bucătari

O altă noutate a ediției din acest an este reluarea competiției dedicate tinerilor profesioniști – „D’ALE PORCULUI PRO”, ajunsă la ediția a IV-a. Evenimentul va fi destinat școlilor de bucătari și cofetari (licee, colegii, grupuri școlare) din județul Bihor, precum și invitaților acestora din țară și din străinătate.

Sub genericul „Clasa cu Gust”, competiția va fi organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România, la propunerea căreia evenimentul va fi jurizat și supervizat de conducerea asociației.

Competiție la cel mai înalt nivel

„D’ALE PORCULUI XII – TURNEUL CAMPIONILOR” se anunță o ediție spectaculoasă, unde tradiția, gustul autentic și spiritul de competiție se vor îmbina cu atmosfera de sărbătoare specifică Bihorului. Organizatorii promit surprize, degustări, demonstrații culinare și, bineînțeles, o experiență de neuitat pentru toți participanții și vizitatorii.

MARIA PAȘCALĂU