Skip to main content

Constructor desemnat pentru drumul montan Padiș – Ic Ponor

 |  Redacţia  | 

Miercuri, 13 noiembrie 2024, a fost desemnat constructorul pentru lucrările de modernizare a drumului montan DJ 763 Padiș – Ic Ponor, care leagă județele Bihor și Cluj.

Licitația a fost câștigată, după evaluarea celor 12 oferte depuse, de asocierea de firme Asfamixt și Costa Voc Impex. Valoarea ofertei câștigătoare este de 59.031.802,21 lei fără TVA, iar termenul de execuție, de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Termenul de depunere a contestațiilor este 20 noiembrie 2024.

Dacă nu vor fi contestații, la sfârșitul acestei luni se va semna contractul de execuție. În primăvară vom începe efectiv lucrările. Noul drum este finanțat din fonduri europene și din bugetul Consiliului Județean Bihor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Drumul de 9,75 kilometri din Munții Apuseni va fi asfaltat și va contribui la dezvoltarea și accesibilitatea zonei turistice Padiș. Acesta va facilita legătura între județele Bihor și Cluj, asigurând accesul către mai multe obiective turistice și trasee marcate din zonă, precum. Cheile Galbenei, Poiana Florilor, Valea și Stațiunea Boga, Cheile Someșului Cald, Poiana Vărășoaia, Cetatea Rădesei și multe altele.

Finanțarea proiectului este asigurată din bugetulConsiliului Județean Bihor și din fonduri europene, prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027, Prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific 3.2. Contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2023.

Modernizarea DJ763 Padiș – Ic Ponor face parte din proiectul „Construirea și reabilitare a legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din județul Bihor”.

Acesta presupune construirea a 37,6 kilometri de drumuri noi: (1) Centura Sântandrei – 5 km, (2) Centura Oșorhei – 5,8 km, (3) Centura Nojorid – 8,4 km, (4) Centura Biharia – 8,7 km, (5) Padiș – Ic Ponor – 9,7 km și reabilitarea a 36,1 kilometri de drumuri județene existente: (5) Salonta – Tinca – 23,3 km și (6) Oșorhei – Copăcel – 12,8 km.