70 de situații speciale la simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a în Bihor

Luni, 17 martie 2025, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării evaluării naționale pentru clasei a VIII-a din anul școlar 2024-2025. La nivelul județului Bihor Simularea a fost organizată în 143 de centre. La prima probă fost prezenți un număr de 4.757 de elevi.
„Nu s-au semnalat situații speciale. Niciun elev nu a fost eliminat”, a precizat inspectorul Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Probele din cadrul simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a continuă în zilele următoare după următorul calendar:
18 martie 2025 – Matematică, proba scrisă
19 martie 2025 – Limba și literatura maternă, proba scrisă
„70 de elevi au depus solicitare pentru a susține probele scrise din cadrul simulării, cu adaptarea condițiilor de examen, în 29 de centre”, a precizat inspectorul Negruțiu.
Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9,00, accesul elevilor fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.
La simularea pentru Evaluarea Națională 2025 toate lucrările sunt scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată. Profesorii asistenţi scanează lucrarea în prezenţa elevilor și o verifică.

Rezultatele se vor comunica pe data de 31 martie 2025 și nu se pot contesta.
Comunicarea rezultatelor obținute la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.
Rezultatele obținute la simulare nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Ele sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Crina Dobocan